‘s- Hertogenbosch

Bekend om zijn schilder Jeroen Bosch en z’n 40 jaar geleden van de “ Veemarkt” waar de boeren hun vee verkochten en natuurlijk de St Jan!!

Komt U nu, voor onze mooie musea of Jazz in Duketown er is altijd leven in de brouwerij. Het centrum is goed beloopbaar en een zult er veel verschillende restaurants en drinkgelegenheden tegen komen evenals een ruim aanbod van verrassende winkeltjes. Net buiten het stadscentrum vindt U de Tramkade en Verkadefabriek kijk zeker wat daar het actuele aanbod is.

Visit Den Bosch

Wilt u meer weten over deze mooie stad met zijn rijke historie? Met tal van musea, historische gebouwen en een prachtige rondvaart komt u zeker aan uw trekken. Vanuit “Het Groot gasthuis” wandelt u zo naar het centrum, eigenlijk bent U daar al. De kathedraal St Jan en de Jeroen Bosch Art Centrum ( met alle schilderijen van Jeroen Bosch op ware grote op fotomateriaal) mag U niet missen. In het centrum is alles op loopafstand winkelen, musea, evenementen en tal van restaurants en cafe’s. 

Boek een rondvaart of kies voor een culturele wandeling, mocht U een blauw busje tegenkomen stap in voor een gratis rondje binnenstad met uitleg van de chauffeur. Veel gasten boeken hier om naar de Brabanthallen te gaan voor de platenbeurs, muziekfestivals, 2e handsmarkt en diverse grote evenementen zoals de Magrietwinterfair.

Ontdek de omgeving

In de omgeving kunt u wandelen en fietsen in natuurgebieden zoals Het Bossche Broek, De Moerputten, Het groene Woud en De Loonse en Drunense duinen. Het station is natuurlijk bij uitstek geschikt om met de bus wat verder te gaan naar bv Heusden een uniek vestingstadje of de Efteling in Kaatsheuvel.